Főoldal Keresés Letöltések

12. EMUG konferencia

2021. április 12–16.

Az EMUG (European MELCOR and MACCS User Group) konferenciasorozat 12. találkozóját a NUBIKI szervezte meg, a svájci PSI és az amerikai nukleáris biztonsági hatóság (US NRC) támogatásával. A találkozóra a koronavírus-járványra való tekintettel online módon került sor 2021. április 12-16. között. A megbeszéléseken a CSARP (Cooperative Severe Accident Research Program) európai tagszervezeteinek azon képviselői vettek részt, akik használják a MELCOR és MACCS elemzőkódokat. Tizennyolc ország41 intézményéből összesen 86-an kapcsolódtak be az eseménybe.

A megnyitó után az első két napon a MACCS környezeti terjedés és következmények számítására alkalmas modelljével kapcsolatos előadások hangzottak el.


Bareith Attila megnyitója

Részlet Daniel Clayton (SNL US) előadásából (MACCS)

A 3. és 4. napon a MELCOR súlyos baleseti program fejlesztője, az amerikai SNL tartott érdekes előadásokat. Az utolsó napon az európai MELCOR-felhasználók számoltak be tapasztalatikról, a kódok alkalmazásáról.


Részlet Larry Humphries (SNL, USA) előadásából (MELCOR)

Az ötnapos konferencia zárásaként bemutatkozott a következő, 13. EMUG-találkozó házigazdája, a lengyel nukleáris biztonsági hatóság (PAA).

Részlet Lengyelország bemutatkozó előadásából

Az előadások elérhetőek a PSI honlapján (2021 Budapest (WEBINAR) | EMUG | Paul Scherrer Institut (PSI)).


Forrás: NUBIKI